-->
Ugrás a tartalomhoz
sze. 05. 2008.
Címkék: novella iras SF minden nap olimpia UG

új novella

Végre! Másfél év után új novella készült el: Minden nap olimpia. Tervezett megjelenés az Új Galaxisban. Egy kis kedvcsináló részlet:

A pihenőállomások egynapi távolságra sorakoznak egymástól: némelyik állandó lakóhely, másokat a verseny miatt tették le. A 13. állomáson csak tucatnyian fogadják. Ők többnyire pingpongoznak, ami a kívülálló szemével szinte lehetetlen sportnak látszik az egyhatod gravitációban.

Két okzosth versenybíró is ott tartózkodik. Az emberiség űrből érkezett, sportőrült  jótevőitől tudja meg, hogy Montrieau-t diszkvalifikálták, ugyanis a megengedettnél erősebb térdszervó-rásegítést használt. "Mintha exoskeletonnal futott volna, és ez megengedhetetetlen" - mondják ciripelő hangjukon. Ő csak bólogat, és sehogy sem tudja felfogni a helyzetet. Montrieau nincs többé versenyben. Képtelenségnek tűnik; azok ketten ott messze előtte olyan állandó dolgok, mint a földfény kékes árnyalatai a sziklákon vagy a mozdulatlan fénnyel égő csillagok.

A második helyen áll. Akár meg is nyerheti.

Egyáltalán nem érez örömet, és ettől jobban megijed, mint bármitől.

Üzenet az Agynak: Elő kell vennem a Csend c. félkész munkát, befejezni, amíg tart a nyerő széria, majd elküldeni a Galaktikának.

süti beállítások módosítása