-->
Ugrás a tartalomhoz
okt. 09. 2009.
Címkék: talalka SF

meetup

Tegnap először sikerült eljutnom az SFportal Meetup rendezvénysorozat egy estjére. Mivel a helyet igencsak nehéz megtalálni (egy szinte jelzés nélküli kapunk csöngettünk, mint valami titkos társaság beavatottjai), volt egy kis konspiratív hangulata az összejövetelnek, pedig valóban sokak számára érdekes lehet ez a rendezvény, aki csak egy kicsit is érdeklődik az sf és csatolt vetületei iránt.

Mivel a minielőadások öt percnél nem hosszabbak, az ember könnyedén végigüli az őt kevésbé érdeklő témákat is, másban pedig egy még ily rövid előadás is gondolatébresztő lehet, kinyithat ablakokat olyan területekre is, amelyről nem feltétlenül voltak ismeretei, netán a létezéséről se tudott.

Teszem azt, lerombolhat olyan torzképeket, hogy a mai sf aránytévesztésben van, mert sok író már a regényfelütésben képes kiirtani a fél emberiséget - miközben ezt már az Újhullám¤ írói is megtették, ha olyanjuk volt. Szóval mindent egybevéve jó kis kezdeményezés ez, tessék látogatni.

¤ Különösen örültem a New Wave előadásnak, mert anno ez a mozgalom, Ballard vagy Ellison igen nagy hatással volt - és még ma is van témaválasztásban, költőiség beemelésében - az írói létemre. 

süti beállítások módosítása