-->
Ugrás a tartalomhoz
ápr. 21. 2012.
Címkék: dijak armany

visszavonások

A Delta és a Cherubion, ha úgy tetszik, visszavonta az általuk kiadott művek nevezését a KIMTE fantasy-díjára azzal, hogy nem tett eleget a kiírok által nekik kiosztott feladatnak, majd a KIMTE visszavonta a jelöléseik érvénytelenítését.

Bohózat?

Egyfelől nem vagyok benne olyan biztos, hogy a kiadók nem a szerzőkkel egyetértésben döntöttek így, másfelől - ahogy korábban is írtam - a fene se tudja, jó-e egy kényszerjelölés. Mindenesetre ahogy a kiírónak joga van olyan szabályokat alkotni, ami neki tetszik, a kiadóknak is joga kellene hogy legyen magára érvényesnek tekinteni vagy nem tekinteni ezeket. Nem valami hivatali szabályokról beszélünk, amelyeket be kell tartani.

Még két dolog jut eszembe az eseményekről. Van-e értelme utólag machinálni a szabályokat, csak hogy elvonjuk mások döntési szabadságát (a második nyilatkozatból valami ilyesmi látszik körvonalazódni) és valamiféle háborúskodásba kezdeni, mert szerintem nem sok. Illetve hogy ez a sértett kommunikáció nem feltétlenül segíti elő azon konszenzus megteremtését, amivel a díjnak nem ártana rendelkezni. A szerzők és kiadók szembefordítására, anyagi előnyökre apellálni valahogy nem elegáns.

süti beállítások módosítása