-->
Ugrás a tartalomhoz
dec. 15. 2010.
Címkék: cp iras SF hiperballada

dekiberpunkizáció

Nem arról van szó persze, hogy megfosztanám minden cp-elemétől a regényt, hiszen ez lényegi vonása az alternatív történelmi háttérnek (aki nem ismerné: e valóság Szovjetuniójában a kibernetika sosem tekintetett burzsoá áltudománynak). Nem mellesleg arról is szeretném, hogy szólna a szöveg, hogy az információs társadalom egészét illetően vajon nem nyugtalanítóan hasonló-e a mi helyzetünk a regény szereplőiéhez - vö. Marcuse és az egydimenziós ember.

Inkább a vadhajtásokat, az explicit jelen levő cp-paneleket fogom visszanyesni. Nem kell a sok klasszikus cp-setting, -panel vagy -sablon, amelyről akkori gyér(ebb) informáltságom miatt azt gondoltam, tyű, de ütős. Utólag látom, mennyire gyengítették a regény egyéb motívumait, hozzá viszont keveset tettek.

Ez elég sok elem kidobását jelenti, pl. Melinda nem botcsinálta hacker, sokkalta jókislányosabb lesz (ezen segít a gyógyszerfüggőségének eltávolítása is), és még sorolhatnám, de nem akarom sem lelőni a poénokat, sem tételes leltárt készíteni az ebben történő változtatásokról. Jelenleg úgy számolom, olyan 30 oldal mínuszt jelent majd.

süti beállítások módosítása