-->
Ugrás a tartalomhoz
sze. 03. 2021.
Címkék: e-book regeny SF mindig egyre tobb

mindig egyre több

Gabo SFF, 2021.

mindig_egyre_tobb_web.jpgNégy év kihagyás után jelent meg újra regényem, amiben nagy szerepet játszott a szokásos pepecselős munkamódszerem a pandémia is.

Hosszú előtörténete 2005-ben kezdődött a francia Clemenceau repülőgép-hordozó bontása körüli botránnyal, amelyből 2012-ben, a Galaktika 267-268. számaiban megjelenő Emelkedés című írásom lett (ennek hátteréről itt írok).

Egy dolog viszont később sem hagyott nyugodni ezzel a történettel kapcsolatban: mi történt utána a hadihajó mesterséges elméjével...?

Hát ebből lett a Mindig egyre több. Amelynek az Emelkedés sztorija kábé az egyhetedét teszi ki, de lecserélődött a háttérvilág is, megjelentek a holtak betárolt tudatai, a pusztuló Földről menekülő túlélők Nagy Futása, és a fókusz a kimustrált űrhajók sorsáról valami sokkalta univerzálisabb felé mozdult el - utóbbi az, amelyet a klímaváltozás, az emberiség adaptációs esélyei írnak körül. 

Fülszöveg:

MEDDIG CIPELED A MÚLTAT, MIUTÁN EGY ÚJ VILÁGBA LÉPTÉL?

Az emberiség túlélői elhagyták a haldokló Földet, hogy az Utu csodálatos bolygórendszerében építsenek új jövőt. Végre mind összefogtak a közös célért – még a saját halottaikkal is. Az egyezség szerint az eltárolt tudatok az új világok között is addig szolgálják tovább leszármazottaikat, amíg közösen meg nem teremtik egy határtalan lehetőségekkel bíró bolygóközi civilizáció alapjait. 

Amikor azonban a leszerelésre ítélt Clemenceau rombolóról eltűnik egy milliónyi tudat szellemi erejét egyesítő hajóelme, olyan rejtélyek kerülnek elő, amelyek felboríthatják a kolóniák közti törékeny status quót. A hivatalos nyomozással párhuzamosan pedig személyesebb, erőszakosabb érdekek is színre lépnek, és aki először megtalálja az elmét, hogy felfejtse titkait, az mindent vihet. 

A Zsoldos Péter- és Európai Sci-fi díjas László Zoltán új regényében ismét különleges és lényeglátó víziót ábrázol az emberiségről, amely mindig egyre messzebb, mindig egyre többre vágyik.

A szerkesztőm Kleinheincz Csilla volt, akivel - fun fact! - 16 éve már dolgoztunk együtt a Nagate szerkesztésén, amikor még mindketten eléggé az elején álltunk a pályánknak. A borító pedig Szabó Vince csodálatos munkája.

Vásárold meg közvetlenül a Gabo webshopjából, vagy e-bookban.

Ha pedig szeretnél többet olvasni a könyv születésének hátteréről, esetleg beleolvasnál itt-ott, akkor kattints a mindig egyre több címkére! 

 

süti beállítások módosítása