-->
Ugrás a tartalomhoz
ápr. 12. 2012.
Címkék: egyszervolt regeny iras modernfantasy

100 000

Másfél hónap kellett a következő ötvenezer karakter megírásához, ami kétség kívül szépen javuló tendenciát jelez, de még így is több mint egyévnyi munka lenne a befejezés. Komolyabban kellene venni, hogy legalább heti 30 ezres limitet szabjak ki magamnak -  a cél régóta kitűzetett, csak éppen nem tudom ennyire a főnököt játszani magammal szemben.

Mindenesetre még háromszor ennyi van hátra a regényből. A szinopszis alapján becsült kb. 400 ezres terjedelem - ennyi volt a Nulla pont is - ugyanakkor csalóka: bizonyos jelenetek messze hosszabbak megírva, mint vázlatolva, mások meg jóformán úgy kerülnek a kéziratba, ahogy ősszel lejegyzeteltem magamnak. A korábbi munkáimhoz képest nehezíti a helyzetemet, hogy ezúttal csak egyetlen szálon fut a cselekmény, és kissé még most is tartok tőle, hogy már csak rutinból is akkora sztorit építettem fel, ami mondjuk A Keringésben két másik szállal együtt ad ki egy regényt, de ez egyre kevésbé látszik valós veszélynek.

Ideje a sztoriról is elárulni valamit. Íme egy rövid részlet. (Vigyázat, még elég nyers, kb. ahogy kijött a billentyűzetből!)

süti beállítások módosítása