-->
Ugrás a tartalomhoz
már. 14. 2007.
Címkék: SF zsoldos dij

arccal a fénylő jövő felé

Sajátos polémia alakulgat az Avana fórumán, részben a díj kapcsán, részben meg csak a szokásos egotripelés miatt.  Igazából nincs is min vitázni. Amennyiben az álláspont az,

"hogy a Zsoldos Péter Díj - szándékaink szerint - valóban mindenki által elfogadott és a legrangosabb hazai science-fiction díj lehessen, összefogásra van szükség! Minden építő jellegű javaslatra nyitottak vagyunk!",

akkor saját jobbító szándékból is korrigálni fogják a pontozási rendszert, hiszen ez fontos eleme annak, hogy valóban a legrangosabb díj lehessen. Ez az az út, amin járni kell, kidolgozott javaslatok pedig már tavaly születtek erre. Nemigen látom be, miféle ellenérdek akadályozná meg az egyesület tagságát, hogy áment mondjon egy jobbított odaítélési rendszerre.

Abban persze megértem az Egyesület álláspontját, hogy ha minél többen taggá válnának, annál simább útja lenne a díjnak és díjazásnak, hiszen anyagi és szellemi erőforrásaik is gyarapodnának. A pontozási rendszer mondjuk nem ilyen kérdés.

És egyetértek balfrasszal abban is, hogy összeférhetetlen dolog szerzőnek ülnie abban az egyesületben, amely kvázi díjakat osztogat. (Arra mondjuk kíváncsi lennék, kik azok a díjat "szaharozó" szerzők, akiket  kiváló úriember módjára nem nevez meg, de elmond mindennek.)

süti beállítások módosítása