-->
Ugrás a tartalomhoz
már. 27. 2007.
Címkék: galaktika SF keringes armany

az eltűnt cím nyomában

Véglegessé vált, hogy Pörgés címmel jön ki a Spin, úgyhogy A Keringés, mint olyan visszaminősült munkacímmé. Nem egy barátságos lépés.

Na de akkor minek nevezzelek?

- Lehetne mondjuk Spin, csak a móka kedvéért - beszélnek is róluk egy helyütt a regényben, szóval nem is hajánál fogva előrángatott...

- Hackett kollágával arra jutottunk, hogy az "idő" szerepeltetése a címben biztos hívószó az sf kedvelőinek, főleg birtokos szerkezetben, csak ez valahogy annyira sablonos. Az Idő szeme. Az idő urai. Jóhogy nem Az idő harcosai.

- Felmerülhetne, hogy magát a regénybeli Keringést, ezt az embereket és javakat az időben áramoltató nagy kereskedelmi-civilizációs szerveződést nevezzem át. De úgy, hogy az új neve is rímeljen az élő szervezet vérkeringésére.
Hm, hm.  A Nagy vérkör talán kevéssé nyújtana árnyalt képet a regényről.

- Egyelőre Kívül az időn, vagy az Időnkívüliség tűnik épkézláb címnek, hiszen érdekesen árnyalná a mondanivalót, az olvasóra bízva annak eldöntését, hogy ki vagy mi lehet az időn kívül. Emilia, aki a Földközi-medencében dolgozik? Nina, aki nem talál magára, amióta az apja elhagyta a családját? Vagy Baran, akinek élete megrázó fordulatot vesz a forró Kairóban? (Netán azok, akikről és amelyekről nem írhatok itt spoilerveszély nélkül?)

Hm, lehet, hogy maradok Az eltűnt idő nyomában címnél. Abból nem lehet baj.

süti beállítások módosítása