-->
Ugrás a tartalomhoz
máj. 16. 2007.
Címkék: erato SF armany

erato + flood + gbk

Kishírek a nagyvilágból. Azazhogy azok hiánya: nem tudja valaki, hogy mi lett a tegnapra meghirdetett Erato pályázat eredményhirdetésével?

Itt ülök a tűkön.

Más: szegény Antal József galaktikamagazin.hu-s közönségszavazásait folyton megfloodolja valaki. 38 szavazaton áll, miközben a második legtöbbet kapott csak 11-gyel büszkélkedhet. Egy elvakult rajongó? Egy még elvakultabb rosszakaró? Mindenképpen rossz szájízt hagy, pedig A harmadik fázis egy igen jó írás.

Még jóval a megjelenés előtt volt szerencsém elolvasni, biztattam is az írót, hogy jelentesse már meg (mert gyűlölöm az emberiséget, muhaha). Tetszett a történet a történetben megoldás, nagyon üt az utolsó mondat, a kitakart szövegrészek meg afféle a szövegen túlmutató módon segítenek realizálni a történetet. Apró dolgok zavartak csak, pl. amikor az emberiség várható kiirtását a feleségének bevalló tudós szmájlik tömegével tűzdeli meg az emiljét.

És a kitakart részek használata éppen elég lenne realizációnak. A szerző "gerillamarketingjét", miszerint ő tényleg feltalálta ezt a halálos vírust (és bár pofonegyszerű, csak ő, nem pedig a terroristák vagy nagyhatalmak pénzben és szellemiekben jól eleresztett kutatói apparátusa), majd a regénybeli íróhoz hasonlóan küszködött a lelkiismeretével, már túlzásnak éreztem: azért ennyire ne vegyük komolyan.

süti beállítások módosítása