-->
Ugrás a tartalomhoz
jan. 02. 2008.
Címkék: n2 iras SF

újévi fogadalmak

Újévi fogadalmakat nem teszek, ez nálam szabály.

Későnyáron még úgy hittem, a Nagate2/Ciklikus elkészül az év végére, de aztán semmi sem úgy alakult: az ünnepek közötti lezításban annyira futotta, hogy szereplőimet előkészítsem az utolsó ciklus fináléjára - ahol már minden infót át kell adnom a korábbi helyszínektől és cselekménytől teljesen eltérő regénylezáró jelenetekhez. Plusz marad a végére még három kis prológ megírása. Nem tűnik soknak, de itt aztán tényleg eldől, hogy mire is fut ki az egész városvilág, úgyhogy észnél kell lennem.

Ennek ellenére nem nagy kockázat azt feltételezem, hogy idén befejezem ezt a regényt. Jó lenne még a télen, de majd meglátjuk. Talán év végére már a boltokban is lehet.

A Ciklikus után ideje volna elbeszéléseket írni: ötletem kábé 5 is van, és az évi két novellapublikációt tartani szeretném, mert az olyan jól hangzik. Vagyis ezekre bőven jut időm.

Mindenesetre a regény lezárulta után egy marha nagyot lazítok; fél évig nem kezdek új regénybe, töltődöm szépen felfelé, élem a nem-író emberek életét, akik nem éreznek folytonos bűntudatot, ha nem kelnek hajnalban sf-t írni.

süti beállítások módosítása