-->
Ugrás a tartalomhoz
feb. 18. 2008.
Címkék: net SF armany

író/ember

Signal a blogjában elszomorodva konstatálja, mennyire kiábrándító az írók kicsinyesnek ható civakodásával szembesülni.

Pedig nincs többről szó, mint hogy az író is ember... A net minden korábbinál közelebb hozta őt az olvasóhoz, ennek pedig az az ára, hogy nem csak az erényeit ismerheti meg. Ettől a regényei se jobbak, se rosszabbak nem lesznek.
A régi időkben ezek a csörték a színfalak mögött maradtak, de alighanem ugyanígy léteztek, elvégre az íróban lényegénél fogva valamiféle megmondási vágy, közlési kényszer, netán prófétikus hevület lobog. Ő tud valamit és annyira tudja, hogy ezt meg kell osztania másokkal: privát habitusa dönti csak el, hogy ezt képes-e kizárólag az írásaiba csatornázni, vagy hurcolja magával, keresztes lovagként szállva szembe minden olyan véleménnyel, nézettel, amely eltér ettől a Tudástól...

Mint ahogy az is habitus kérdése, hogy ezek a perpatvarok megmaradnak a kisszerűnek tetsző viták szintjén, vagy odáig jutnak, hogy valakinek a gyermekét fenyegetik, székösszetörést helyeznek kilátásba mások fején - bár az efféle patológiásnak tetsző stílus szerencsére csak egy kicsiny csoport sajátja. 

Mondhatnám, legyünk büszkék magunkra, mindig van lejjebb.

süti beállítások módosítása