-->
Ugrás a tartalomhoz
nov. 16. 2011.
Címkék: net talalka SF armany

konteo a sci-fi nap kapcsán

"Kik hát a Magyar Fantasztikus Irodalmi Minőség Örök Kárhozat Szakadékának Önjelölt Őrei? Ki határozza meg a minőséget? Nem extrapoláció, ha azt állítom, hogy az SF mag szerint természetesen az SF mag.
De miért kell ezt bárkinek elfogadnia?
Mi az Sf mag? Kik az SF mag?
Ki adott éppen nekik autoritást vagy miféle teljesítmény hatalmazta fel őket, hogy a minőség őrizőjeként, sőt meghatározójaként lépjenek fel?"

Idézet Antal József blogjából.

Egyrészt eszembe jut Giró-Szász kormányszóvivő utóbbi napokban előadott szösszenete, mármint hogy ki hatalmazta fel a hitelminősítőket hogy csak úgy hitelminősítsenek országokat?

Ja, lehet, hogy senki. Végül is a Századvég is adhatna ki minősítéseket, csak lehet, hogy nem hallgatnának rá. Vagy a Fitch közléseire is csak legyintenek majd a piacok, ha elég sokszor mellényúlnak és kiderül, hogy nem nagyon lehet adni a minősítéseire.

Reputáció. Véleménye ugyanis mindenkinek lehet.

Sőt mókás, amikor balfrász megmondja a tutit arról, hogy az SFmag csak ne akarja megmondani a tutit.
A kortársanglománia mégis miben más, mint teszem azt a kiberpunkfóbia?
Ha az SFmag kollektívája a rendelkezésre álló lehetőségeit (tagok saját blogja, sfmag.hu vagy egy rendezvény színpada) arra használja, hogy elmondja a véleményét, az miért valamiféle fasizmus szemben azzal, amikor balfrász használja arra a rendelkezésre álló lehetőségeit (saját blog, sfportal.hu vagy egy rendezvény színpada), hogy elmondja a véleményét?

Szerencsére nem azokban a kádári időkben élünk, amikor bárkit is fel kellene hatalmazni ahhoz, hogy kinyissa a száját. Ennek örülhet az SFmag és balfrász egyaránt.

A téma iránt érdeklődők pedig majd eldöntik, hogy ki bír elegendő reputációval ahhoz, hogy adjanak a véleményére és ne egy hőzöngő alaknak tartsák.

Lehet, hogy az SFmag még épp úgy nem rendelkezik ebből elegendővel, mint balfrász; én nem tudom, nem kérdeztem meg minden olvasót.

süti beállítások módosítása